Rasvijetljenost krivičnih djela na području PU Mrkonjić Grad 83 odsto

Srna
Rasvijetljenost krivičnih djela na području PU Mrkonjić Grad 83 odsto

MRKONjIĆ GRAD - Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u januaru je evidentirano 12 krivičnih djela - 11 iz oblasti opšteg, a jedno iz privrednog kriminaliteta, dok je rasvijetljenost 83,3 odsto, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika Uprave.

Načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grad Milan Milekić istakao je da je rasvijetljenost po nepoznatom izvršiocu 60 odsto.

Milekić je rekao da je u prethodnom mjesecu, u odnosu na januar prošle godine, evidentirano za pet slučajeva ili 55,6 odsto više narušavanja javnog reda i mira.

"Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 19 prekršaja, odnosno za devet prekršaja više ili 90 odsto više u odnosu na januar 2023", rekao je Milekić.

Prema njegovim riječima, u januaru je povećan broj saobraćajnih nezgoda - evidentirana je 21, što je za sedam više ili 50 odsto više nego u istom periodu lani.

"Evidentirano je pet saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima i sve su sa lakšim tjelesnim povredama. U posmatranom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, kao ni saobraćjnih nezgoda sa teško povrijeđenima licima", rekao je Milekić.

On je naglasio da je konstantnim i planskim aktivnostima pripadnika Policijske uprave Mrkonjić Grad u januaru iz saobraćaja isključeno 85 vozača, što je za 70 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

"Najviše vozača, odnosno 79, isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, što je 92,94 odsto od ukupnog broja isključenih vozača. Iz saobraćaja su isključena i 54 vozila, više za 125 odsto u odnosu na uporedni period od lani", naveo je Milekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana