Расвијетљеност кривичних дјела на подручју ПУ Мркоњић Град 83 одсто

Срна
Расвијетљеност кривичних дјела на подручју ПУ Мркоњић Град 83 одсто

МРКОЊИЋ ГРАД - На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град у јануару је евидентирано 12 кривичних дјела - 11 из области општег, а једно из привредног криминалитета, док је расвијетљеност 83,3 одсто, речено је на данашњој конференцији за новинаре представника Управе.

Начелник Полицијске управе Мркоњић Град Милан Милекић истакао је да је расвијетљеност по непознатом извршиоцу 60 одсто.

Милекић је рекао да је у претходном мјесецу, у односу на јануар прошле године, евидентирано за пет случајева или 55,6 одсто више нарушавања јавног реда и мира.

"Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 19 прекршаја, односно за девет прекршаја више или 90 одсто више у односу на јануар 2023", рекао је Милекић.

Према његовим ријечима, у јануару је повећан број саобраћајних незгода - евидентирана је 21, што је за седам више или 50 одсто више него у истом периоду лани.

"Евидентирано је пет саобраћајних незгода са повријеђеним лицима и све су са лакшим тјелесним повредама. У посматраном периоду није било саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима, као ни саобраћјних незгода са тешко повријеђенима лицима", рекао је Милекић.

Он је нагласио да је константним и планским активностима припадника Полицијске управе Мркоњић Град у јануару из саобраћаја искључено 85 возача, што је за 70 одсто више него у истом периоду претходне године.

"Највише возача, односно 79, искључено је из саобраћаја због вожње под утицајем алкохола, што је 92,94 одсто од укупног броја искључених возача. Из саобраћаја су искључена и 54 возила, више за 125 одсто у односу на упоредни период од лани", навео је Милекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана