Prvi auto-tjuning održan u Derventi

Srna
Prvi auto-tjuning održan u Derventi

DERVENTA - Prvi automobilski "Đule tjuning šou" okupio je danas ispred sportske dvorane u Derventi veliki broj učesnika sa više od 180 vozila, u okviru aktuelne republičke preventivne kampanje "Retro je in - vozi naprijed, pogledaj nazad".

Današnji događaj je specifičan po tome što je u organizaciju uključen mladić Nikola Šainović, koji je, uprkos cerebralnoj paralizi, uz nesebičnu podršku i ljubav roditelja ostvario želju da organizuje automobilski šou.

Njegov otac Nenad rekao je da su današnji događaj organizovali uz podršku Auto-moto društva "Derventa", gradonačelnika Milorada Simića i drugih prijatelja.

"Inicijativa i pokretački duh je krenula od moga sina Nikole", naveo je Šainović, ističući da je riječ prvenstveno o druženju, sportu i hobiju.

Sekretar Auto-moto društva Derventa Zoran Čolić rekao je da su podržali održavanje prvog ovakvog događaja u Derventi.

"Prije nekih mjesec i po Nenad Šainović je došao sa idejom da bi želio da realizuje ovu aktivnost za njegovog sina Nikolu. Spremni smo da pomognemo Nikoli u osnovanju kluba", naveo je Čolić.

Učesnike današnje manifestacije posjetio je gradonačelnik Milorad Simić, čestitajući organizatorima za veoma uspješnu organizaciju događaja.

"Ovdje je danas, iz okruženja, a posebno iz Hrvatske, Republike Srpske, BiH, oko 180 vozila, sa velikim brojem mladih ljudi, a sve zahvaljujući dragom čovjeku Šainu, prvenstveno njegovom sinu Nikoli koji je moj miljenik. Sve ovo je u njegovo ime", istakao je Simić i dodao da Gradska uprava podržava i sve druge manifestacije.

Kampanja "Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad" za cilj ima povećanje bezbjednosti vozača motocikla i mopeda u saobraćaju, odnosno smanjenje broja

poginulih i teško povrijeđenih motociklista i mopedista, kao i osoba koje se prevoza sa njima, u saobraćajnim nezgodama na putevima Republike Srpske.

U realizaciji ove aktivnosti, koja će trajati do 31. avgusta, učestvuju Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske, Auto-moto savez Srpske sa auto-moto društvima, moto-klubovi i sve ostale zainteresovane vladine i nevladine institucije i udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana