Први ауто-тјунинг одржан у Дервенти

Срна
Први ауто-тјунинг одржан у Дервенти

ДЕРВЕНТА - Први аутомобилски "Ђуле тјунинг шоу" окупио је данас испред спортске дворане у Дервенти велики број учесника са више од 180 возила, у оквиру актуелне републичке превентивне кампање "Ретро је ин - вози напријед, погледај назад".

Данашњи догађај је специфичан по томе што је у организацију укључен младић Никола Шаиновић, који је, упркос церебралној парализи, уз несебичну подршку и љубав родитеља остварио жељу да организује аутомобилски шоу.

Његов отац Ненад рекао је да су данашњи догађај организовали уз подршку Ауто-мото друштва "Дервента", градоначелника Милорада Симића и других пријатеља.

"Иницијатива и покретачки дух је кренула од мога сина Николе", навео је Шаиновић, истичући да је ријеч првенствено о дружењу, спорту и хобију.

Секретар Ауто-мото друштва Дервента Зоран Чолић рекао је да су подржали одржавање првог оваквог догађаја у Дервенти.

"Прије неких мјесец и по Ненад Шаиновић је дошао са идејом да би желио да реализује ову активност за његовог сина Николу. Спремни смо да помогнемо Николи у основању клуба", навео је Чолић.

Учеснике данашње манифестације посјетио је градоначелник Милорад Симић, честитајући организаторима за веома успјешну организацију догађаја.

"Овдје је данас, из окружења, а посебно из Хрватске, Републике Српске, БиХ, око 180 возила, са великим бројем младих људи, а све захваљујући драгом човјеку Шаину, првенствено његовом сину Николи који је мој миљеник. Све ово је у његово име", истакао је Симић и додао да Градска управа подржава и све друге манифестације.

Кампања "Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад" за циљ има повећање безбједности возача мотоцикла и мопеда у саобраћају, односно смањење броја

погинулих и тешко повријеђених мотоциклиста и мопедиста, као и особа које се превоза са њима, у саобраћајним незгодама на путевима Републике Српске.

У реализацији ове активности, која ће трајати до 31. августа, учествују Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Српске, Ауто-мото савез Српске са ауто-мото друштвима, мото-клубови и све остале заинтересоване владине и невладине институције и удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана