Podrška Vlade Srpske banji "Guber" u realizaciji projekata i promociji ponude

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je Srni da će opština Srebrenica i rukovodstvo Banje "Guber" imati podršku Vlade u realizaciji projekata na tom području, ali i na promociji turističke ponude.

"Turizam je naša razvojna šansa, a pokretanjem turističke djelatnosti na tom području razvijamo i druge, što dovodi do rasta zaposlenosti i drugih ekonomskih pokazatelja", rekao je Šulić.

On je izrazio uvjerenje da će zajedničke aktivnosti donijeti dobre rezultate, podsjetivši da je Vlada Srpske danas, na inicijativu opštine Srebrenica, proglasila područje Banje "Guber" vazdušnom banjom kojom će upravljati ova lokalna zajednica.

"Drago mi je da su lokalne vlasti prepoznale potencijale za razvoj turizma i planiraju ulaganja u ovu oblast", rekao je Šulić, podsjetivši da op.

Šulić je rekao da područje Banje "Guber" ima klimu sa ljekovitim svojstvima, što su svojim analizama potvrdile i nadležne institucije.

"U skladu sa odredbama Zakona o banjama, neophodno je obezbijediti organizovano pružanje usluga zdravstvene zaštite i prevencije bolesti, te turističke objekte. Svi ovi uslovi su ispunjeni, te je područje Banje `Guber` danas proglašeno vazdušnom banjom", naveo je Šulić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana