Подршка Владе Српске бањи "Губер" у реализацији пројеката и промоцији понуде

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је Срни да ће општина Сребреница и руководство Бање "Губер" имати подршку Владе у реализацији пројеката на том подручју, али и на промоцији туристичке понуде.

"Туризам је наша развојна шанса, а покретањем туристичке дјелатности на том подручју развијамо и друге, што доводи до раста запослености и других економских показатеља", рекао је Шулић.

Он је изразио увјерење да ће заједничке активности донијети добре резултате, подсјетивши да је Влада Српске данас, на иницијативу општине Сребреница, прогласила подручје Бање "Губер" ваздушном бањом којом ће управљати ова локална заједница.

"Драго ми је да су локалне власти препознале потенцијале за развој туризма и планирају улагања у ову област", рекао је Шулић, подсјетивши да оп.

Шулић је рекао да подручје Бање "Губер" има климу са љековитим својствима, што су својим анализама потврдиле и надлежне институције.

"У складу са одредбама Закона о бањама, неопходно је обезбиједити организовано пружање услуга здравствене заштите и превенције болести, те туристичке објекте. Сви ови услови су испуњени, те је подручје Бање `Губер` данас проглашено ваздушном бањом", навео је Шулић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана