Pas koji je pratio hodočasnike iz Banjaluke vratio se kući zahvaljujući fotografiji u „Glasu“

Danijela Bajić
Pas koji je pratio hodočasnike iz Banjaluke vratio se kući zahvaljujući fotografiji u „Glasu“

BANjALUKA - Pas tornjak, koji je Banjalučane Sanjina Brusa i Igora Škorića na njihovom putu za Ostrog u stopu pratio iz Trnova do manastira Piva, otprilike nekih 100 kilometara, vratio se kući.

Pas koji je odlutao od vlasnice Mirele Omanović iz Trnova i koja ga je nakon toga tražila, pridružio se ovim hodočasnicima i tri dana proveo s njima, a razdvojili su se u manastiru Piva. 

Sanjin Brus je  za „Glas Srpske“ istakao da je prijatno iznenađen nakon što ga je putem “Fejsbuka” kontaktirala zabrinuta vlasnica psa. Ona je, kaže Sanjin, pročitala tekst koji je objavio “Glas Srpske” i na fotografiji prepoznala svog Roka.

- Nakon što je vlasnica pročitala u tekstu da nas je pas napustio u Plužinama, putem „Fejsbuka“ se obratila stanovnicima tog mjesta i Nikšića da ukoliko imaju bilo kakve informacije o psu da joj jave. Nije mnogo vremena prošlo, poruke su počele stizati nakon čega su prije nekoliko dana otišli po njega – kazao je Sanjin.

Naglašava da je riječ o posebnom psu, koji prva dva dana, prisjeća se on, nije ništa nije htio da jede, dok im je treći dan jeo iz ruke.

Omanovićeva je na „Fejsbuku“ navela da se pas odomaćio u Plužinama gdje su ga zavoljeli i hranili te je zahvalila svima koji su pomogli da se Roko vrati kući.

Inače, mladići iz banjalučkog naselja Karanovac na prvo hodočašće, put velike svetinje u Crnoj Gori, krenuli su 17. avgusta sa platoa parohijske crkve u Karanovcu. Ni i oluja ni žuljevi nisu im stali na put pa su prepješačili više od 400 kilometara do manastira Ostrog za 11 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana