Пас који је пратио ходочаснике из Бањалуке вратио се кући захваљујући фотографији у „Гласу“

Данијела Бајић
Пас који је пратио ходочаснике из Бањалуке вратио се кући захваљујући фотографији у „Гласу“

БАЊАЛУКА - Пас торњак, који је Бањалучане Сањина Бруса и Игора Шкорића на њиховом путу за Острог у стопу пратио из Трнова до манастира Пива, отприлике неких 100 километара, вратио се кући.

Пас који је одлутао од власнице Миреле Омановић из Трнова и која га је након тога тражила, придружио се овим ходочасницима и три дана провео с њима, а раздвојили су се у манастиру Пива. 

Сањин Брус је  за „Глас Српске“ истакао да је пријатно изненађен након што га је путем “Фејсбука” контактирала забринута власница пса. Она је, каже Сањин, прочитала текст који је објавио “Глас Српске” и на фотографији препознала свог Рока.

- Након што је власница прочитала у тексту да нас је пас напустио у Плужинама, путем „Фејсбука“ се обратила становницима тог мјеста и Никшића да уколико имају било какве информације о псу да јој јаве. Није много времена прошло, поруке су почеле стизати након чега су прије неколико дана отишли по њега – казао је Сањин.

Наглашава да је ријеч о посебном псу, који прва два дана, присјећа се он, није ништа није хтио да једе, док им је трећи дан јео из руке.

Омановићева је на „Фејсбуку“ навела да се пас одомаћио у Плужинама гдје су га завољели и хранили те је захвалила свима који су помогли да се Роко врати кући.

Иначе, младићи из бањалучког насеља Карановац на прво ходочашће, пут велике светиње у Црној Гори, кренули су 17. августа са платоа парохијске цркве у Карановцу. Ни и олуја ни жуљеви нису им стали на пут па су препјешачили више од 400 километара до манастира Острог за 11 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана