Opština Rogatica: Nagradu preusmjerili za uljepšavanje osnovne škole

S. M.
Opština Rogatica: Nagradu preusmjerili za uljepšavanje osnovne škole

ROGATICA - Osnovna škola “Sveti Sava” u Rogatici dobiće uskoro novu fasadu i nadstrešnicu, najavio je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Naime, opština Rogatica našla se među osam lokalnih zajednica u BiH koje su 2019. godine realizujući Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) iskazale najbolje rezultate planiranja i upravljanja razvojem te je kao nagradu dobila 5.950 dolara uz uslov da ih usmjeri za realizaciju javnih projekata prema vlastitoj strategiji lokalnog razvoja.

- Nije bilo teško da se odlučimo gdje i kako ćemo utrošiti ova sredstva. Bez mnogo dileme odlučili smo se za novu termo fasadu i nadstrešnice ispred škole “Sveti Sava”. I fasada i nadstrešnica bili su u vrlo lošem stanju, jer na njima nije bilo ozbiljnijih zahvata, a zub vremena učinio je svoje, od izgradnje ovog objekta davne 1975. godine - rekao je Jagodić.

Tender za ove radove biće objavljen ovih dana i uz sredstva koja je opština dobila za uspješnu realizaciju projekta integrisanog razvoja, koji finansijski podržava Vlada Švajcarske preko agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, dio potrebnih sredstava biće izdvojen iz lokalnog budžeta, a opština očekuje i pomoć resornog ministarstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana