Општина Рогатица: Награду преусмјерили за уљепшавање основне школе

С. М.
Општина Рогатица: Награду преусмјерили за уљепшавање основне школе

РОГАТИЦА - Основна школа “Свети Сава” у Рогатици добиће ускоро нову фасаду и надстрешницу, најавио је начелник општине Милорад Јагодић.

Наиме, општина Рогатица нашла се међу осам локалних заједница у БиХ које су 2019. године реализујући Пројекат интегрисаног локалног развоја (ИЛДП) исказале најбоље резултате планирања и управљања развојем те је као награду добила 5.950 долара уз услов да их усмјери за реализацију јавних пројеката према властитој стратегији локалног развоја.

- Није било тешко да се одлучимо гдје и како ћемо утрошити ова средства. Без много дилеме одлучили смо се за нову термо фасаду и надстрешнице испред школе “Свети Сава”. И фасада и надстрешница били су у врло лошем стању, јер на њима није било озбиљнијих захвата, а зуб времена учинио је своје, од изградње овог објекта давне 1975. године - рекао је Јагодић.

Тендер за ове радове биће објављен ових дана и уз средства која је општина добила за успјешну реализацију пројекта интегрисаног развоја, који финансијски подржава Влада Швајцарске преко агенције за развој и сарадњу (СДЦ) и Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ, дио потребних средстава биће издвојен из локалног буџета, а општина очекује и помоћ ресорног министарства.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана