Opština Bratunac pomaže mladima: Među stipendistima najviše studenata elektrotehnike

Srna
Opština Bratunac pomaže mladima: Među stipendistima najviše studenata elektrotehnike

BRATUNAC - Opština Bratunac raspisala je konkurs za dodjelu studentskih stipendija za 2019/20. akademsku godinu koji je otvoren do 7. februara, a predviđen je isti iznos sredstava za stipendiranje kao i lani, 120.000 KM.

Prošle godine stipendije u iznosu po 100 KM mjesečno dobijalo je 168 studenata sa područja bratunačke opštine, od kojih je veći broj onih koji su na rang-listi imali više bodova dobijao stipendije osam mjeseci, a manji broj studenata sa manje bodova dobijao je stipendije četiri mjeseca.

Među stipendistima bilo je najviše studenata elektrotehničkih fakulteta, njih 29, zatim 19 stipendista sa medicinskih, 15 sa građevinskih i 13 sa pedagoških nauka, dok je manje studenata bilo sa ostalih studija.

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović rekao je da su u ovoj opštini 2004. godine počeli izdvajati budžetska sredstva za stipendiranje studenata.

- Krenuli smo skromno. Prve godine stipendirali smo 15 studenata i taj broj je za 16 godina povećan na 168 stipendija - kazao je Mlađenović, ističući da među stipendistima ima veći broj izuzetnih studenata koji svojim rezultatima u najboljem svjetlu predstavljaju ovu opštinu i ponos su njenih stanovnika. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana