Општина Братунац помаже младима: Међу стипендистима највише студената електротехнике

Srna
Општина Братунац помаже младима: Међу стипендистима највише студената електротехнике

БРАТУНАЦ - Општина Братунац расписала је конкурс за додјелу студентских стипендија за 2019/20. академску годину који је отворен до 7. фебруара, а предвиђен је исти износ средстава за стипендирање као и лани, 120.000 КМ.

Прошле године стипендије у износу по 100 КМ мјесечно добијало је 168 студената са подручја братуначке општине, од којих је већи број оних који су на ранг-листи имали више бодова добијао стипендије осам мјесеци, а мањи број студената са мање бодова добијао је стипендије четири мјесеца.

Међу стипендистима било је највише студената електротехничких факултета, њих 29, затим 19 стипендиста са медицинских, 15 са грађевинских и 13 са педагошких наука, док је мање студената било са осталих студија.

Начелник Братунца Недељко Млађеновић рекао је да су у овој општини 2004. године почели издвајати буџетска средства за стипендирање студената.

- Кренули смо скромно. Прве године стипендирали смо 15 студената и тај број је за 16 година повећан на 168 стипендија - казао је Млађеновић, истичући да међу стипендистима има већи број изузетних студената који својим резултатима у најбољем свјетлу представљају ову општину и понос су њених становника. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана