Oko 200 djece iz Šamca, Modriče i Dervente plesalo zajedno

Srna
Foto: Ilustracija

ŠAMAC- Oko 200 mališana iz dječijih vrtića iz Šamca, Obudovca, Modriče i Dervente ukrasilo je danas gradski trg u Šamcu i zaplesalo u okviru projekta "Rastimo zajedno uz ples", čiji je cilj da ih poveže i uključi u plesne aktivnosti.

Radmila Mitrović, direktor Dječijeg obdaništa "Radost" u Šamcu i Obudovcu, rekla je Srni da se manifestacija "Rastimo zajedno uz ples" svake godine organizuje tradicionalno na svim trgovima, a glavna centralna manifestacija organizovana je u Derventi 1. juna, gdje je učesnik bilo i obdanište iz Šamca i organizacione jedinice Obudovac.

"Mi smo danas pripremili ovu manifestaciju na našem trgu. Cilj je je da se naglasi moć plesa kod ranog uzrasta djece koji je od velikog značaja za djecu predškolskog uzrasta i pozvali smo goste djecu iz obdaništa Dervente i Modriče kaže Mitrovićeva.

Ona je dodala da su izveli sedam plesnih aktivnosti koje su djeca sa svojim vaspitačima uvježbavala posljednjih nekoliko mjeseci, a radi se o koreografijama "Rastimo uz ples", "Hajdemo na sportske staze", "Auto-škola", "Uspavanka za mrava", "Ne rugaj se", "Voz" i "Pačiji ples".

Ona je podsjetila da u šamačkom obdaništu boravi 150 djece, u Obudovcu 50, a javni poziv za upis nove djece u obdanište biće objavljen krajem juna.

Srđan Sarić, koordinator za vaspitno-obrazovni rad iz Dječijeg obdaništa "Trol" iz Dervente, rekao je Srni da je u Šamac došlo 50 djece iz tri vaspitna grupe, a da su pripremili nove muzičke tačke Plesne asocijacija iz Beograda a da ih realizuju u obdaništima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana