Око 200 дјеце из Шамца, Модриче и Дервенте плесало заједно

Срна
Foto: Илустрација

ШАМАЦ- Око 200 малишана из дјечијих вртића из Шамца, Обудовца, Модриче и Дервенте украсило је данас градски трг у Шамцу и заплесало у оквиру пројекта "Растимо заједно уз плес", чији је циљ да их повеже и укључи у плесне активности.

Радмила Митровић, директор Дјечијег обданишта "Радост" у Шамцу и Обудовцу, рекла је Срни да се манифестација "Растимо заједно уз плес" сваке године организује традиционално на свим трговима, а главна централна манифестација организована је у Дервенти 1. јуна, гдје је учесник било и обданиште из Шамца и организационе јединице Обудовац.

"Ми смо данас припремили ову манифестацију на нашем тргу. Циљ је је да се нагласи моћ плеса код раног узраста дјеце који је од великог значаја за дјецу предшколског узраста и позвали смо госте дјецу из обданишта Дервенте и Модриче каже Митровићева.

Она је додала да су извели седам плесних активности које су дјеца са својим васпитачима увјежбавала посљедњих неколико мјесеци, а ради се о кореографијама "Растимо уз плес", "Хајдемо на спортске стазе", "Ауто-школа", "Успаванка за мрава", "Не ругај се", "Воз" и "Пачији плес".

Она је подсјетила да у шамачком обданишту борави 150 дјеце, у Обудовцу 50, а јавни позив за упис нове дјеце у обданиште биће објављен крајем јуна.

Срђан Сарић, координатор за васпитно-образовни рад из Дјечијег обданишта "Трол" из Дервенте, рекао је Срни да је у Шамац дошло 50 дјеце из три васпитна групе, а да су припремили нове музичке тачке Плесне асоцијација из Београда а да их реализују у обдаништима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана