Obnova fiskulturne sale u OŠ “Sveti Sava” u Rogatici

S. M.
Obnova fiskulturne sale u OŠ “Sveti Sava” u Rogatici

ROGATICA - Pod krovom zgrade Osnovne škole “Sveti Sava” u rogatičkom naselju Gračanica, izgrađene 1976. godine u tadašnjoj velikoj akciji “Hiljadu škola u BiH”, nalaze se 24 učionice i kabineta sa pratećim prostorijama i fiskulturna sala, koja će uskoro zasijati novim sjajem.

- Zub vremena učinio je svoje i naša fiskulturna sala sve je lošije izgledala i  čekala intervencije građevinara. Škola i opština za tu namjenu  nisu imale mogućnost pa smo bili prinuđeni da tražimo pomoć na drugoj strani - priča direktor škole Milomir Draganić.

Jedna od molbi, dodaje Draganić, upućena je i Evropskoj uniji.

- Na naše zadovoljstvo, urodila je plodom. Preuzeli su obavezu potpune adaptacije i modernizacije naše fiskulturne sale na taj način da se iz nje izbaci sva postojeća oprema  i unese nova, savremena - ističe Draganić.

Radovi su već počeli, a prema riječima direktora, povjereni su kompaniji iz Zenice “ALMI građenje”, koja je u obavezi da u roku od najviše tri mjeseca uradi nove sintetičke podove na fiskulturnoj ploči umjesto dosadašnjeg dotrajalog parketa. Uradiće se nova podna podloga na tribinama, a biće zamijenjena i dvoja ulazna vrata.

- Planirana je i zamjena električne i ostale instalacije, keramike u hodniku, a biće osavremenjen i nastavnički kabinet i pomoćne prostorije za garderobu. Jednom riječju, sve dosadašnje, staro, biće zamijenjeno novim, savremenijim i doprinijeće tome da časovi fizičkog vaspitanja u našoj školi budu što kvalitetniji i sadržajniji - dodaje Draganić.

Uz kvalitet u nastavi, sala će dobiti i bolje uslove za održavanje i eventualnih  sportskih i kulturno-zabavnih događaja od interesa ne samo za učenike i školu već i cijelu Rogaticu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana