Обнова фискултурне сале у ОШ “Свети Сава” у Рогатици

С. М.
Обнова фискултурне сале у ОШ “Свети Сава” у Рогатици

РОГАТИЦА - Под кровом зграде Основне школе “Свети Сава” у рогатичком насељу Грачаница, изграђене 1976. године у тадашњој великој акцији “Хиљаду школа у БиХ”, налазе се 24 учионице и кабинета са пратећим просторијама и фискултурна сала, која ће ускоро засијати новим сјајем.

- Зуб времена учинио је своје и наша фискултурна сала све је лошије изгледала и  чекала интервенције грађевинара. Школа и општина за ту намјену  нису имале могућност па смо били принуђени да тражимо помоћ на другој страни - прича директор школе Миломир Драганић.

Једна од молби, додаје Драганић, упућена је и Европској унији.

- На наше задовољство, уродила је плодом. Преузели су обавезу потпуне адаптације и модернизације наше фискултурне сале на тај начин да се из ње избаци сва постојећа опрема  и унесе нова, савремена - истиче Драганић.

Радови су већ почели, а према ријечима директора, повјерени су компанији из Зенице “АЛМИ грађење”, која је у обавези да у року од највише три мјесеца уради нове синтетичке подове на фискултурној плочи умјесто досадашњег дотрајалог паркета. Урадиће се нова подна подлога на трибинама, а биће замијењена и двоја улазна врата.

- Планирана је и замјена електричне и остале инсталације, керамике у ходнику, а биће осавремењен и наставнички кабинет и помоћне просторије за гардеробу. Једном ријечју, све досадашње, старо, биће замијењено новим, савременијим и допринијеће томе да часови физичког васпитања у нашој школи буду што квалитетнији и садржајнији - додаје Драганић.

Уз квалитет у настави, сала ће добити и боље услове за одржавање и евентуалних  спортских и културно-забавних догађаја од интереса не само за ученике и школу већ и цијелу Рогатицу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана