O razvoju Mrkonjić Grada do 2030. godine

GS
O razvoju Mrkonjić Grada do 2030. godine

U Mrkonjić Gradu danas je održan sastanak Partnerske grupe za strategiju razvoja opštine za period od 2024. do 2030. godine u kojoj su kao ciljevi istaknuti podsticanje privrednog razvoja, društveno i infrastrukturno uređenje.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević rekao je da će nacrt ovog dokumenta u narednih 15 dana biti dat na javni uvid i pozvao je građane da uzmu učešće u njegovoj izradi.

"Imali smo danas uspješan sastanak i kao načelnik i građanin pozivam sve stanovnike opštine da se uključe u izradu ovog dokumenta kako bi dobili što bolji planski dokument. Dokumenti i planovi će biti dostupni na internet stranici, kao i u kancelariji opštine Mrkonjić Grad", rekao je Vođević.

Strategija sadrži tri osnovna cilja, a prvi je da se podstiče privredni razvoj u pravcu kreiranja kvalitetnih radnih mjesta kroz podršku projektima u turizmu, poljoprivredi i preduzetništvu, zasnovani na održivom upravljanju raspoloživim potencijalima uz puno uvažavanje potreba marginalizovanih grupa.

Među ciljevima je društveno i instituconalno urađena lokalna zajednica koja nudi raznolikost i raznovrsnost uz optimalno korištenje postojećih resursa, kao i infrastrukturno urađene sve urbane cjeline i centri ruralnih područja opštine.

Nacrt je rađen proteklih 11 mjeseci, uz učešće ljudi iz javnog, privrednog, kulturnog, sportskog i drugih sektora ove lokalne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana