О развоју Мркоњић Града до 2030. године

ГС
О развоју Мркоњић Града до 2030. године

У Мркоњић Граду данас је одржан састанак Партнерске групе за стратегију развоја општине за период од 2024. до 2030. године у којој су као циљеви истакнути подстицање привредног развоја, друштвено и инфраструктурно уређење.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да ће нацрт овог документа у наредних 15 дана бити дат на јавни увид и позвао је грађане да узму учешће у његовој изради.

"Имали смо данас успјешан састанак и као начелник и грађанин позивам све становнике општине да се укључе у израду овог документа како би добили што бољи плански документ. Документи и планови ће бити доступни на интернет страници, као и у канцеларији општине Мркоњић Град", рекао је Вођевић.

Стратегија садржи три основна циља, а први је да се подстиче привредни развој у правцу креирања квалитетних радних мјеста кроз подршку пројектима у туризму, пољопривреди и предузетништву, засновани на одрживом управљању расположивим потенцијалима уз пуно уважавање потреба маргинализованих група.

Међу циљевима је друштвено и институцонално урађена локална заједница која нуди разноликост и разноврсност уз оптимално кориштење постојећих ресурса, као и инфраструктурно урађене све урбане цјелине и центри руралних подручја општине.

Нацрт је рађен протеклих 11 мјесеци, уз учешће људи из јавног, привредног, културног, спортског и других сектора ове локалне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана