Nije poštovao zakone: Opozvan zamjenik načelnika opštine Srebrenica

Srna
Nije poštovao zakone: Opozvan zamjenik načelnika opštine Srebrenica

SREBRENICA - Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su tajnim glasanjem opozvali zamjenika načelnika opštine Hamdiju Fejzića iz SDA i na tu dužnost izabrali Momčila Cvjetinovića iz SDS-a.

Ova smjena i izbor novog zamjenika načelnika obavljeni su na prijedlog načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, koji su srpski odbornici jednoglasno podržali.

Grujičić je rekao da je pored više propusta u radu i neodgovornog odnosa, osnovni razlog za Fejzićevu smjenu, nepoštovanje zakona Republike Srpske, a posebno Zakona o praznicima, te organizovanje obilježavanja praznika u Srebrenici koji nisu definisani ovim zakonom.

On očekuje da će ovo biti prekretnica u radu Skupštine opštine i početak dobre saradnje i stvaranja srpskog jedinstva među odbornicima srpskih političkih partija.

Fejzić je rekao da "od njega niko nije više doprinio Srebrenici u ovom mandatu", te odbacio Grujičićevo obrazloženje za njegovu smjenu.

Nakon opoziva Fejzića, grupa bošnjačkih odbornika iz koalicije "Moja adresa Srebrenica" napustila je sjednicu i najavila da više neće učestvovati u radu Skupštine opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Salko Tursunović rekao je da se ne osjeća dobro i predložio da današnjoj sjednici predsjedava potpredsjednik Miloš Milovanović.

Milovanović je nakon sjednice rekao da je ispoštovana propisana procedura i da su opoziv, a onda izbor zamjenika načelnika opštine sprovedeni u skladu sa zakonom.

Novoizabrani zamjenik načelnika opštine Momčilo Cvjetinović zahvalio je srpskim odbornicima za podršku i najavio dobru saradnju sa Grujičićem u interesu ove lokalne zajednice i svih njenih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana