Није поштовао законе: Опозван замјеник начелника општине Сребреница

Срна
Није поштовао законе: Опозван замјеник начелника општине Сребреница

СРЕБРЕНИЦА - Одборници Скупштине општине Сребреница данас су тајним гласањем опозвали замјеника начелника општине Хамдију Фејзића из СДА и на ту дужност изабрали Момчила Цвјетиновића из СДС-а.

Ова смјена и избор новог замјеника начелника обављени су на приједлог начелника Сребренице Младена Грујичића, који су српски одборници једногласно подржали.

Грујичић је рекао да је поред више пропуста у раду и неодговорног односа, основни разлог за Фејзићеву смјену, непоштовање закона Републике Српске, а посебно Закона о празницима, те организовање обиљежавања празника у Сребреници који нису дефинисани овим законом.

Он очекује да ће ово бити прекретница у раду Скупштине општине и почетак добре сарадње и стварања српског јединства међу одборницима српских политичких партија.

Фејзић је рекао да "од њега нико није више допринио Сребреници у овом мандату", те одбацио Грујичићево образложење за његову смјену.

Након опозива Фејзића, група бошњачких одборника из коалиције "Моја адреса Сребреница" напустила је сједницу и најавила да више неће учествовати у раду Скупштине општине.

Предсједник Скупштине општине Салко Турсуновић рекао је да се не осјећа добро и предложио да данашњој сједници предсједава потпредсједник Милош Миловановић.

Миловановић је након сједнице рекао да је испоштована прописана процедура и да су опозив, а онда избор замјеника начелника општине спроведени у складу са законом.

Новоизабрани замјеник начелника општине Момчило Цвјетиновић захвалио је српским одборницима за подршку и најавио добру сарадњу са Грујичићем у интересу ове локалне заједнице и свих њених грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана