Mještani derventskih sela prikupili dio novca za asfaltiranje puta do grada

GS
Mještani derventskih sela prikupili dio novca za asfaltiranje puta do grada

DERVENTA  - Mještani derventskih sela Gornja Lupljanica, kao i Crnča, Osinja, Pojezna, Cerani, Velika Sočanica i Mala Sočanica, koja su usmjerena na put Leksija – Tešića bare – Vrhovi, od septembra prošle godine prikupili su oko 36.000 KM za asfaltiranje ove dionice.

Za ovu namjenu u Kapitalnom budžetu grada Derventa za tekuću godinu izdvojeno je 100.000 KM, što znači da je prikupljena trećina potrebnih sredstava.Prema glavnom projektu, afsaltiranje dionice od 2.822,5 metra bi koštalo tačno 396.931.61 KM.

Mještani Gornje Lupljanice se raduju ovoj odluci gradskih institucija jer je za njih značaj ove odluke je višestruk. Ovim velikim infrastrukturnim projektom, kako kažu mještani sela, „dobro će se dobrim vratiti“.

– Gradonačelnik Dervente Milorad Simić i Skupština grada Derventa su prepoznali potrebu asfaltiranja puta Leksija – Tešića bare – Vrhovi kao značajan razvojni projekat za veći broj naselja južnog dijela derventskog područja. U ime Građevinskog odbora pozivam sve dobre ljude, mještane derventskih sela južnog područja, da se uključe u akciju, podrže asfaltiranje puta, a time i sebi da skrate put do grada za sedam kilometara - istakao je predsjednik Odbora Zoran Brestovac.

Istakao je da će se aktivnosti oko prikupljanja novca intenzivirati tokom proljeća i ljeta.

Gornja Lupljanica kontinuirano snabdijeva gradsko naselje Derventa kvalitetnom pijaćom vodom duže od 125 godina, a voda iz Gornje Lupljanice od prije nekoliko godina stiže čak i u domaćinstva derventskih sela.

– Asfaltirani lokalni puta na dionici Leksija – Tešića bare – Vrhovi bi prolazio pored skretanja za crpilište, odnosno pored makadamskog puta koji vodi do starog vodovoda u Gornjoj Lupljanici. Time bi i ovo značajno infrastrukturno i kulturno dobro, a od prije nekoliko godina i nacionalni spomenik, bilo dostupnije za održavanje, ali i za posjetioce – istakao je Brestovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana