Мјештани дервентских села прикупили дио новца за асфалтирање пута до града

ГС
Мјештани дервентских села прикупили дио новца за асфалтирање пута до града

ДЕРВЕНТА  - Мјештани дервентских села Горња Лупљаница, као и Црнча, Осиња, Појезна, Церани, Велика Сочаница и Мала Сочаница, која су усмјерена на пут Лексија – Тешића баре – Врхови, од септембра прошле године прикупили су око 36.000 КМ за асфалтирање ове дионице.

За ову намјену у Капиталном буџету града Дервента за текућу годину издвојено је 100.000 КМ, што значи да је прикупљена трећина потребних средстава.Према главном пројекту, афсалтирање дионице од 2.822,5 метра би коштало тачно 396.931.61 КМ.

Мјештани Горње Лупљанице се радују овој одлуци градских институција јер је за њих значај ове одлуке је вишеструк. Овим великим инфраструктурним пројектом, како кажу мјештани села, „добро ће се добрим вратити“.

– Градоначелник Дервенте Милорад Симић и Скупштина града Дервента су препознали потребу асфалтирања пута Лексија – Тешића баре – Врхови као значајан развојни пројекат за већи број насеља јужног дијела дервентског подручја. У име Грађевинског одбора позивам све добре људе, мјештане дервентских села јужног подручја, да се укључе у акцију, подрже асфалтирање пута, а тиме и себи да скрате пут до града за седам километара - истакао је предсједник Одбора Зоран Брестовац.

Истакао је да ће се активности око прикупљања новца интензивирати током прољећа и љета.

Горња Лупљаница континуирано снабдијева градско насеље Дервента квалитетном пијаћом водом дуже од 125 година, а вода из Горње Лупљанице од прије неколико година стиже чак и у домаћинства дервентских села.

– Асфалтирани локални пута на дионици Лексија – Тешића баре – Врхови би пролазио поред скретања за црпилиште, односно поред макадамског пута који води до старог водовода у Горњој Лупљаници. Тиме би и ово значајно инфраструктурно и културно добро, а од прије неколико година и национални споменик, било доступније за одржавање, али и за посјетиоце – истакао је Брестовац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана