Članovi KUD "Saničani" održali godišnji koncert

Srna
Članovi KUD "Saničani" održali godišnji koncert

PRIJEDOR- U Pozorištu Prijedor održan je godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Saničani" koji su za sugrađane pripredili zabavno veče uz pjesme i igru.

Članovi ovog društva imali su i pomoć članova kulturno-umjetničkih društava sa kojima sarađuju, a to su KUD "Dušan Pantelić" iz Busnova, Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor i Etno-društvo "Srpski sokolovi Kozare" sa Urija.

Predsjednik KUD "Saničani" Zvjezdan Grković ocijenio je da je godina bila uspješnu budući da su imali brojne nastupe kako u gradu, tako i van granica Republike Srpske.

-Predstavili smo naš grad u najboljem svjetlu u Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj i Srbiji. Obnovili smo rad nakon pandemije virusa korona, jer je došlo do promjene generacija. Došla je nova generacija, koja je ponos društva - rekao je novinarima Grković.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je prisustvovao ovom koncertu, istakao je da grad podržava rad kulturno-umjetničkih društava i da podrška neće izostati ni ubuduće.

-Grad je ove godine izdvojio oko 130.000 KM, a u idućoj godini izdvojiće više sredstava za kulturno-umjetnička društva i siguran sam da će ta sredstva otići u prave ruke, zato što su ovi ljudi dali maksimum i rade ovaj posao iz ljubavi -  rekao je Javor.

KUD "Saničani" ima oko 80 članova, raspoređenih u sekcije folklora, izvorne pjesme i izrade narodnih rukotvorina, a ovo je bila 13. godina kako se na ovaj način predstavljaju publici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana