Чланови КУД "Саничани" одржали годишњи концерт

Срна
Чланови КУД "Саничани" одржали годишњи концерт

ПРИЈЕДОР- У Позоришту Приједор одржан је годишњи концерт Културно-умјетничког друштва (КУД) "Саничани" који су за суграђане припредили забавно вече уз пјесме и игру.

Чланови овог друштва имали су и помоћ чланова културно-умјетничких друштава са којима сарађују, а то су КУД "Душан Пантелић" из Буснова, Удружење за очување традиције Приједор и Етно-друштво "Српски соколови Козаре" са Урија.

Предсједник КУД "Саничани" Звјездан Грковић оцијенио је да је година била успјешну будући да су имали бројне наступе како у граду, тако и ван граница Републике Српске.

-Представили смо наш град у најбољем свјетлу у Сјеверној Македонији, Хрватској и Србији. Обновили смо рад након пандемије вируса корона, јер је дошло до промјене генерација. Дошла је нова генерација, која је понос друштва - рекао је новинарима Грковић.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор, који је присуствовао овом концерту, истакао је да град подржава рад културно-умјетничких друштава и да подршка неће изостати ни убудуће.

-Град је ове године издвојио око 130.000 КМ, а у идућој години издвојиће више средстава за културно-умјетничка друштва и сигуран сам да ће та средства отићи у праве руке, зато што су ови људи дали максимум и раде овај посао из љубави -  рекао је Јавор.

КУД "Саничани" има око 80 чланова, распоређених у секције фолклора, изворне пјесме и израде народних рукотворина, а ово је била 13. година како се на овај начин представљају публици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана