Bijeljina: Studenti od danas na praksi

Srna
Bijeljina: Studenti od danas na praksi

BIJELjINA - Petnaest studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu počelo je danas praksu u bijeljinskoj Gradskoj upravi. Riječ je o studentima Pravnog, Poljoprivrednog fakulteta i Fakulteta poslovne ekonomije, koji će se do 21. avgusta upoznati sa radom kabineta gradonačelnika i Skupštine grada, kao i sa funkcionisanjem odjeljenja Gradske uprave.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je dekanima fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu na dugogodišnjoj saradnji na različitim projektima, ističući da je jedan od ciljeva programa prakse da studenti iznesu prijedloge o unapređenju rada u Gradskoj upravi.

"Oni će tokom prakse steći određena znanja, ali važno nam je da dobijemo povratnu informaciju - kako vide rad Gradske uprave u budućnosti", rekao je Mićić.

On je istakao da će Grad Bijeljina nastaviti da unapređuje uslove za rad visokoškolskih ustanova i da će biti izgrađen savremen studentski centar pored sadašnje zgrade Centra za visoko obrazovanje, kao da postoje ideje da u Bijeljini budu otvoreni odsjeci Elektrotehničkog i Medicinskog fakulteta.

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković kaže da ovaj fakultet do sada nije imao priliku da organizuje praksu za studente u nekoj od jedinica lokalne samouprave, te da se nada da će Grad Bijeljina prepoznati mlade, vrijedne i obrazovane studente.

"Pravni fakultet već nekoliko godina organizuje praksu u osnovnim sudovima u Bijeljini i Sokocu, zatim u pravobranilaštvima BiH i Republike Srpske, advokatskim kancelarijama i Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove", rekao je Marković.

Katarina Pavlović, student treće godine Fakulteta poslovne ekonomije, čiji je prosjek ocjena 9,96, zahvalila je na pruženoj prilici da obave praksu u Gradskoj upravi.

"Na fakultetima dobijamo teorijska znanja, a sada ćemo moći da se upoznamo sa javnim sektorom i pravim poslovnim okruženjem", navela je Pavlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana