Бијељина: Студенти од данас на пракси

Srna
Бијељина: Студенти од данас на пракси

БИЈЕЉИНА - Петнаест студената Универзитета у Источном Сарајеву почело је данас праксу у бијељинској Градској управи. Ријеч је о студентима Правног, Пољопривредног факултета и Факултета пословне економије, који ће се до 21. августа упознати са радом кабинета градоначелника и Скупштине града, као и са функционисањем одјељења Градске управе.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је деканима факултета Универзитета у Источном Сарајеву на дугогодишњој сарадњи на различитим пројектима, истичући да је један од циљева програма праксе да студенти изнесу приједлоге о унапређењу рада у Градској управи.

"Они ће током праксе стећи одређена знања, али важно нам је да добијемо повратну информацију - како виде рад Градске управе у будућности", рекао је Мићић.

Он је истакао да ће Град Бијељина наставити да унапређује услове за рад високошколских установа и да ће бити изграђен савремен студентски центар поред садашње зграде Центра за високо образовање, као да постоје идеје да у Бијељини буду отворени одсјеци Електротехничког и Медицинског факултета.

Декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Горан Марковић каже да овај факултет до сада није имао прилику да организује праксу за студенте у некој од јединица локалне самоуправе, те да се нада да ће Град Бијељина препознати младе, вриједне и образоване студенте.

"Правни факултет већ неколико година организује праксу у основним судовима у Бијељини и Сокоцу, затим у правобранилаштвима БиХ и Републике Српске, адвокатским канцеларијама и Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове", рекао је Марковић.

Катарина Павловић, студент треће године Факултета пословне економије, чији је просјек оцјена 9,96, захвалила је на пруженој прилици да обаве праксу у Градској управи.

"На факултетима добијамо теоријска знања, а сада ћемо моћи да се упознамо са јавним сектором и правим пословним окружењем", навела је Павловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана