„Autoputevi Srpske“ i Saobraćajni fakultet u Doboju zajedno do novih rješenja u oblasti saobraćaja

GS
„Autoputevi Srpske“ i Saobraćajni fakultet u Doboju zajedno do novih rješenja u oblasti saobraćaja

DOBOJ – „Autoputevi Republike Srpske“ i Saobraćajni fakultet u Doboju Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisali su danas Memorandum o međusobnoj saradnji, definisan na principima zajedničkog djelovanja u oblastima naučno-obrazovne i istraživačke djelatnosti i stručnog savjetovanja.

Memorandum je u ime JP „Autoputevi Republike Srpske“ potpisao v.d. izvršnog direktora za tehničke poslove Slobodan Stanarević, a u ime Saobraćajnog fakulteta dekan Miroslav Kostadinović.

Potpisivanje memoranduma upriličeno je u okviru obilježavanja 19 godina rada i postojanja Saobraćajnog fakulteta u Doboju.

-Velika je čast i zadovoljstvo biti partner jednoj ovakvoj obrazovnoj ustanovi, kakva je Saobraćajni fakultet u Doboju. Ovaj fakultet u prethodnih 19 godina postojanja,iznjedrio je brojne generacije stručnjaka u oblasti saobraćaja i kao takav prepoznat je u naučnoj zajednici, ne samo Republike Srpske već i regiona. Potpisani Memorandum daje nam mnogo prostora za uspostavljanjem čvršće saradnje i zajedničkih aktivnosti, sa ciljem unapređenja kvaliteta i primjene najsavremenih rješenja u oblasti saobraćaja – istakao je Stanarević.

Naglasio je da će JP „Autoputevi Republike Srpske“ dati maksimalan doprinos u realizaciji dogovorenog.

Stanarević je ukazao i na činjenicu da je, od ukupnog broja inženjera saobraćaja, koji su zaposleni u „Autoputevima“, njih 14 to zvanje steklo upravo na Saobraćajnom fakultetu u Doboju.

Napominje da preduzeće „Autoputevi Republike Srpske“, koje ove godine obilježava 15 godina uspješnog poslovanja, preduzeće od strateškog interesa i nosilac najvećih i najkompleksnijih infrastrukturnih projekata, kao i da pored izgradnje i održavanja postojećih i novih auto-puteva, redovno sprovodi mjere i aktivnosti na unapređenju bezbjednosti saobraćaja i svojih usluga ka krajnjim korisnicima kojih je sve više.

Potpisnici Memoranduma izrazili su želju za intenzivnijim povezivanjem i adekvatnim prepoznavanjem stručnih, naučno-istraživačkih i kadrovskih kapaciteta fakulteta, a u cilju boljeg upoznavanja i jačanja prosvjetne uloge u razvoju mladih,

koji će se zapošljavati u oblasti saobraćaja, kao jedne od najvažnijih privrednih grana u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana