„Аутопутеви Српске“ и Саобраћајни факултет у Добоју заједно до нових рјешења у области саобраћаја

ГС
„Аутопутеви Српске“ и Саобраћајни факултет у Добоју заједно до нових рјешења у области саобраћаја

ДОБОЈ – „Аутопутеви Републике Српске“ и Саобраћајни факултет у Добоју Универзитета у Источном Сарајеву потписали су данас Меморандум о међусобној сарадњи, дефинисан на принципима заједничког дјеловања у областима научно-образовне и истраживачке дјелатности и стручног савјетовања.

Меморандум је у име ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ потписао в.д. извршног директора за техничке послове Слободан Станаревић, а у име Саобраћајног факултета декан Мирослав Костадиновић.

Потписивање меморандума уприличено је у оквиру обиљежавања 19 година рада и постојања Саобраћајног факултета у Добоју.

-Велика је част и задовољство бити партнер једној оваквој образовној установи, каква је Саобраћајни факултет у Добоју. Овај факултет у претходних 19 година постојања,изњедрио је бројне генерације стручњака у области саобраћаја и као такав препознат је у научној заједници, не само Републике Српске већ и региона. Потписани Меморандум даје нам много простора за успостављањем чвршће сарадње и заједничких активности, са циљем унапређења квалитета и примјене најсавремених рјешења у области саобраћаја – истакао је Станаревић.

Нагласио је да ће ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ дати максималан допринос у реализацији договореног.

Станаревић је указао и на чињеницу да је, од укупног броја инжењера саобраћаја, који су запослени у „Аутопутевима“, њих 14 то звање стекло управо на Саобраћајном факултету у Добоју.

Напомиње да предузеће „Аутопутеви Републике Српске“, које ове године обиљежава 15 година успјешног пословања, предузеће од стратешког интереса и носилац највећих и најкомплекснијих инфраструктурних пројеката, као и да поред изградње и одржавања постојећих и нових ауто-путева, редовно спроводи мјере и активности на унапређењу безбједности саобраћаја и својих услуга ка крајњим корисницима којих је све више.

Потписници Меморандума изразили су жељу за интензивнијим повезивањем и адекватним препознавањем стручних, научно-истраживачких и кадровских капацитета факултета, а у циљу бољег упознавања и јачања просвјетне улоге у развоју младих,

који ће се запошљавати у области саобраћаја, као једне од најважнијих привредних грана у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана