Atletski kup BiH za cicibane okupio 270 učesnika

Srna
Atletski kup BiH za cicibane okupio 270 učesnika

SOKOLAC - U Sokocu je održan Kup BiH za cicibane, u organizaciji Atletskog kluba Vlasenica, na kome se okupilo 270 učesnika iz 24 kluba.

Sveukupni pobjednik na Kupu BiH za cicibane je sarajevski Atletski klub Sarajevo, drugi je Akademac iz Bijeljine, a treći Škola atletike iz Mostara.

Zlatnu medalju u skoku udalj u muškoj konkurenciji osvojio je Afan Koso iz Škole atletike iz Mostara, a kod djevojčica Ana Kraljević iz trebinjskog Leotara.

U bacanju kugle prva mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji pripala su Fočacima, Jovani Mališ i Stefanu Kunarac, članovima kluba Sutjeska.

U skoku uvis zlatnu medalju među djevojčicama ponijela je Una Miš iz trebinjskog Leotara, a kod dječaka Andrej Jakešević iz kluba Vodopad iz Jajca.

Segor Begović iz Novog Grada iz Sarajeva pobjednik je u vorteksu u muškoj, a Josipa Marić iz Brotnja iz Čitluka u ženskoj konkurenciji.

Zlatna medalja u trci na 600 metara dodijeljena je Semini Mujanović iz kluba Banovići u ženskoj i Zoranu Blagojeviću iz bijeljinskog Akademca u muškoj konkurenciji.

 

Na stazi od 200 metara u trci dječaka prvi je na cilj stigao Pavle Savić iz bijeljinskog Akademca, a kod djevojčica Natalija Miljatović iz kluba Banjaluka-

Nikola Ubović iz kluba Sarajevo osvojio je zlatnu medalju u trci na 60 metara u muškoj, a Anđela Radenković iz bijeljinskog Akademca u ženskoj konkurenciji.

Za klub sokolačkog Glasinca srebrnu medalju u bacanju vorteksa osvojio je Vasilije Elez i njegova klupska koleginica Katarina Jovović takođe srebnu medalju u istoj disciplini.

Predsjednik Atletskog kluba Vlasenica Sreto Krstić rekao je organizator ovog kupa zadovoljan uslovima koje su takmičari juče imali na stadionu “Bara” u Sokocu, te zahvalio sokolačkom Atlestkom klubu Glasinac za pomoć pri održavanju ovog prvenstva, dok se ne završe potrebni radovi na stadionu u Vlasenici.

Prema njegovim riječima, takmičenje najmlađih atletičara iz BiH obilježilo je dobro druženje djece, velika borba za medalje i vrijeme bez kiše.

-Nama je posebno drago što smo od Atletskog saveza dobili mogućnost da budemo organizatori takmičenja, iako smo najmlađa ekipa, da pokažemo da i mi mladi možemo da budemo veliki oslonac u svemu - naglasio je Krstić.

Na Kupu BiH za cicibane, pehari su uručeni za tri najbolje ekipe, a pojedincima po disciplinama medalje i diplome.

Generalni pokrovitelj ovog atletskog takmičenja je opština Vlasenica i načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana