Атлетски куп БиХ за цицибане окупио 270 учесника

Срна
Атлетски куп БиХ за цицибане окупио 270 учесника

СОКОЛАЦ - У Сокоцу је одржан Куп БиХ за цицибане, у организацији Атлетског клуба Власеница, на коме се окупило 270 учесника из 24 клуба.

Свеукупни побједник на Купу БиХ за цицибане је сарајевски Атлетски клуб Сарајево, други је Академац из Бијељине, а трећи Школа атлетике из Мостара.

Златну медаљу у скоку удаљ у мушкој конкуренцији освојио је Афан Косо из Школе атлетике из Мостара, а код дјевојчица Ана Краљевић из требињског Леотара.

У бацању кугле прва мјеста у женској и мушкој конкуренцији припала су Фочацима, Јовани Малиш и Стефану Кунарац, члановима клуба Сутјеска.

У скоку увис златну медаљу међу дјевојчицама понијела је Уна Миш из требињског Леотара, а код дјечака Андреј Јакешевић из клуба Водопад из Јајца.

Сегор Беговић из Новог Града из Сарајева побједник је у вортексу у мушкој, а Јосипа Марић из Бротња из Читлука у женској конкуренцији.

Златна медаља у трци на 600 метара додијељена је Семини Мујановић из клуба Бановићи у женској и Зорану Благојевићу из бијељинског Академца у мушкој конкуренцији.

 

На стази од 200 метара у трци дјечака први је на циљ стигао Павле Савић из бијељинског Академца, а код дјевојчица Наталија Миљатовић из клуба Бањалука-

Никола Убовић из клуба Сарајево освојио је златну медаљу у трци на 60 метара у мушкој, а Анђела Раденковић из бијељинског Академца у женској конкуренцији.

За клуб соколачког Гласинца сребрну медаљу у бацању вортекса освојио је Василије Елез и његова клупска колегиница Катарина Јововић такође сребну медаљу у истој дисциплини.

Предсједник Атлетског клуба Власеница Срето Крстић рекао је организатор овог купа задовољан условима које су такмичари јуче имали на стадиону “Бара” у Сокоцу, те захвалио соколачком Атлестком клубу Гласинац за помоћ при одржавању овог првенства, док се не заврше потребни радови на стадиону у Власеници.

Према његовим ријечима, такмичење најмлађих атлетичара из БиХ обиљежило је добро дружење дјеце, велика борба за медаље и вријеме без кише.

-Нама је посебно драго што смо од Атлетског савеза добили могућност да будемо организатори такмичења, иако смо најмлађа екипа, да покажемо да и ми млади можемо да будемо велики ослонац у свему - нагласио је Крстић.

На Купу БиХ за цицибане, пехари су уручени за три најбоље екипе, а појединцима по дисциплинама медаље и дипломе.

Генерални покровитељ овог атлетског такмичења је општина Власеница и начелник општине Мирослав Краљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана