Klikeri se vraćaju među mališane

R. Đ.
Klikeri se vraćaju među mališane

Foča - Omladinski pokret Foča, na platou ispred sale "Partizan" organizovao je drugi turnir u klikerima čiji je cilj da se skrene pažnja na potrebu mladih da se druže i razvijaju odnose igrajući društvene igre.

Turnir je okupio tridesetak učesnika raznih generacija. Stariji su se podsjetili kako su se nekada zabavljali, a mlađi pokazali da i u eri digitalizacije ova igra još živi.

Prvo mjesto u kategoriji mlađih osvojio je Lazar Vladičić, drugi je bio Veljko Matović, a treće mjesto zauzeo je Andrej Milanović. U kategoriji starijih učesnika najbolji klikeraš bio je Milan Vrećo. Diplome su dobili najbolji klikeraši, ali i najstariji klikeraš pedesetpetogodišnji Ilija Drakul i najmlađa trogodišnja Sara Milanović.

- Dok je bilo ovakvih igara bili smo zdraviji i odrastali drugačije nego danas, družili se, takmičili - kaže Drakul.

Aktivisti Omladinskog pokreta ističu da će i dalje nastaviti organizovanje turnira u klikerima.

- Ovaj turnir je pokazao da se klikeri polako vraćaju u Foču. Igrači koji su prošle godine bili slabiji definitivno su napredovali ove godine. Nadamo se da će naši najmlađi sugrađani naći vremena da se druže jedni sa drugima kroz ovakve igre, a ne samo putem društvenih mreža -   rekao je predsjednik Omladinskog pokreta Foča Mladen Mandić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana