Zabranjen uvoz 1.596 komada pića iz Velike Britanije

Srna
Foto: FB

SARAJEVO - Federalna sanitarna inspekcija zabranila je danas na graničnom prelazu / mjestu carinjenja Rajlovac–Sarajevo uvoz pošiljke od 1.596 komada pića "Prajm ajs pop hidratejšn" porijeklom iz Velike Britanije, zbog neispunjavanja uslova za uvoz, objavila je Federalna uprava za inspekcijske poslove

U postupku inspekcijske kontrole nad uvozom životnih namirnica i hrane čije se carinjenje vrši na mjestu carinjenja Rajlovac–Sarajevo, uzeti su uzorci kontrolisanog proizvoda čijom je laboratorijskom analizom utvrđeno da sadržaj proizvoda ne odgovara informacijama koje su date krajnjem potrošaču, uključujući podatke na deklaraciji i informacije u vezi s izbjegavanjem konzumiranja specifičnih sastojaka koji štetno djeluju na zdravlje ljudi.

"Utvrđeno je da je uzorak nepotpuno i nepropisno deklarisan, što je u suprotnosti s članom 6 Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe te članovima 12, 13, 18. i 20. Zakona o hrani, te se kao takva pošiljka ne može uvesti niti staviti u promet. Ispitani uzorak ne odgovara članu 15 tačka 1 i članu 17 Pravilnika o pružanju informacija potrošačima o hrani", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana