Забрањен увоз 1.596 комада пића из Велике Британије

Srna
Foto: FB

САРАЈЕВО - Федерална санитарна инспекција забранила је данас на граничном прелазу / мјесту царињења Рајловац–Сарајево увоз пошиљке од 1.596 комада пића "Прајм ајс поп хидратејшн" поријеклом из Велике Британије, због неиспуњавања услова за увоз, објавила је Федерална управа за инспекцијске послове

У поступку инспекцијске контроле над увозом животних намирница и хране чије се царињење врши на мјесту царињења Рајловац–Сарајево, узети су узорци контролисаног производа чијом је лабораторијском анализом утврђено да садржај производа не одговара информацијама које су дате крајњем потрошачу, укључујући податке на декларацији и информације у вези с избјегавањем конзумирања специфичних састојака који штетно дјелују на здравље људи.

"Утврђено је да је узорак непотпуно и непрописно декларисан, што је у супротности с чланом 6 Закона о здравственој исправности животних намирница и предмета опште употребе те члановима 12, 13, 18. и 20. Закона о храни, те се као таква пошиљка не може увести нити ставити у промет. Испитани узорак не одговара члану 15 тачка 1 и члану 17 Правилника о пружању информација потрошачима о храни", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана