Regionalni čelendž fond: Unapređenje zapošljavanja mladih i jačanje konkurentnosti kompanija

Srna
Regionalni čelendž fond: Unapređenje zapošljavanja mladih i jačanje konkurentnosti kompanija

SARAJEVO - Regionalni čelendž fond (RCF) organizuje sutra vebinar na kome će biti predstavnjene mogućnosti i prednosti Fonda, kao prvog finansijskog mehanizam ove vrste, čiji je cilj da unaprijedi zapošljavanje mladih i ojača konkurentnost kompanija na zapadnom Balkanu.

RCF ima za cilj da ojača kvalitet i relevantnost stručnog obrazovanja i obuke za tržište rada finansiranjem ulaganja u opremu i infrastrukturu za pružaoce obuka koji se uključuju u aktivnosti kooperativnog obrazovanja i obuke sa partnerskim kompanijama, saopšteno je iz Fonda.

“U BiH prepoznat je značaj učenja kroz rad za poboljšanje kvaliteta i relevantnosti stručnog obrazovanja i privredni razvoj. Vjerujemo da će Fond dodatno podržati razvoj partnerstava između obrazovnih ustanova i kompanija”, ističe se u saopštenju.

Iz Fonda navode da će ponuditi značajanu podršku u opremi i savjetodavnu podršku postojećim programima kooperativnog obrazovanja ili uvođenju novih.

Na vebinaru će biti predstavljen prvi poziv za podnošenje izjava o zainteresovanosti, te okupiti predstavnike međunarodnih organizacija i inicijativa, regionalnih organizacija, javnih institucija zaduženih za stručno obrazovanje i obuku, privrednih komora, institucija za stručno obrazovanje i obuku, te kompanija.

Početak vebinara koji će se održati putem Zum platforme, zakazan je za 10.00 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana