Регионални челенџ фонд: Унапређење запошљавања младих и јачање конкурентности компанија

Срна
Регионални челенџ фонд: Унапређење запошљавања младих и јачање конкурентности компанија

САРАЈЕВО - Регионални челенџ фонд (РЦФ) организује сутра вебинар на коме ће бити представњене могућности и предности Фонда, као првог финансијског механизам ове врсте, чији је циљ да унаприједи запошљавање младих и ојача конкурентност компанија на западном Балкану.

РЦФ има за циљ да ојача квалитет и релевантност стручног образовања и обуке за тржиште рада финансирањем улагања у опрему и инфраструктуру за пружаоце обука који се укључују у активности кооперативног образовања и обуке са партнерским компанијама, саопштено је из Фонда.

“У БиХ препознат је значај учења кроз рад за побољшање квалитета и релевантности стручног образовања и привредни развој. Вјерујемо да ће Фонд додатно подржати развој партнерстава између образовних установа и компанија”, истиче се у саопштењу.

Из Фонда наводе да ће понудити значајану подршку у опреми и савјетодавну подршку постојећим програмима кооперативног образовања или увођењу нових.

На вебинару ће бити представљен први позив за подношење изјава о заинтересованости, те окупити представнике међународних организација и иницијатива, регионалних организација, јавних институција задужених за стручно образовање и обуку, привредних комора, институција за стручно образовање и обуку, те компанија.

Почетак вебинара који ће се одржати путем Зум платформе, заказан је за 10.00 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана