"Podrumi Vukoje 1982": U susret "Šestom salonu žilavke"

GS
"Podrumi Vukoje 1982": U susret "Šestom salonu žilavke"

BANjALUKA – „Šesti salon žilavke“ biće održan u srijedu, 17. avgusta 2022. godine, od 19 do 23 časa u Vinskoj Galeriji Vukoje u Trebinju.

Ova vinska manifestacije namijenjena je ljubiteljima vina i vrhunske gastronomije, vinskim novinarima, regionalnim somelijerima i restoraterima, „Prvi Salon žilavke“ bio je jedinstveni događaj.

-Danas, sa šestim „Salonom žilavke”, ova stara hercegovačka autohtona sorta stavljena je tamo gdje joj je i mjesto: U salon gdje će se samo njoj u čast ponovo okupiti oni koji je slave i vole! Ovo je, ujedno, i vinski događaj jedini ove vrste u regionu na kome se predstavljaju isključivo proizvođači vina od jedne sorte koja je svojevrsni simbol vinarstva u Hercegovini i čiji vrhunski dometi posljednjih godina privlače pažnju ljubitelja vina u čitavom svijetu – poručuju iz Vinske galerije Vukoje.

Prošlogodišni „postpandemijski” salon posjetilo je više od 700 posjetilaca koji su imali priliku da degustiraju žilavke „Podruma Vukoje 1982“, Vinarije „Anđušić“, Podruma „Delić“, Vinarije „Daorson“, Podruma „Begić“, Podruma „Ostojić“, Podruma Manastira Tvrdoš, Vinarije „Anđelić“, Vinarije „Brkić“, Vinograda „Nuić“, „Hepoka“, Hercegovina produkta, Vinarije „Marijanović“, „Carskih vina“, Podruma „Andrija, „Rubisa“, Vina „Matić“, Vinarije „Sekulović“, Vinarije „Milas“, Vinarije „Dabić“, Podruma „Vilinka“, Vinarije „Domano“, Vinarije „Čitluk“ i Vinarije „Škegro“.

Oni su se predstavili sa oko 60 različitih etiketa žilavke čime je Trebinje,

tih dana, bilo vinski regionalni centar, a prošlogodišnji „Salon žilavke“, koji je sa dodatnim manifestacijama trajao tri dana, pratilo je više od 70 akreditovanih novinara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Velike Britanije.

Ovogodišnji Salon će nastaviti sa sa promocijom Trebinja kao krajnje turističke vinske destinacije kako bi ova stara hercegovačka autohtona sorta bila još jedan od pokretača turizma na tromeđi Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana