"Подруми Вукоје 1982": У сусрет "Шестом салону жилавке"

ГС
"Подруми Вукоје 1982": У сусрет "Шестом салону жилавке"

БАЊАЛУКА – „Шести салон жилавке“ биће одржан у сриједу, 17. августа 2022. године, од 19 до 23 часа у Винској Галерији Вукоје у Требињу.

Ова винска манифестације намијењена је љубитељима вина и врхунске гастрономије, винским новинарима, регионалним сомелијерима и ресторатерима, „Први Салон жилавке“ био је јединствени догађај.

-Данас, са шестим „Салоном жилавке”, ова стара херцеговачка аутохтона сорта стављена је тамо гдје јој је и мјесто: У салон гдје ће се само њој у част поново окупити они који је славе и воле! Ово је, уједно, и вински догађај једини ове врсте у региону на коме се представљају искључиво произвођачи вина од једне сорте која је својеврсни симбол винарства у Херцеговини и чији врхунски домети посљедњих година привлаче пажњу љубитеља вина у читавом свијету – поручују из Винске галерије Вукоје.

Прошлогодишни „постпандемијски” салон посјетило је више од 700 посјетилаца који су имали прилику да дегустирају жилавке „Подрума Вукоје 1982“, Винарије „Анђушић“, Подрума „Делић“, Винарије „Даорсон“, Подрума „Бегић“, Подрума „Остојић“, Подрума Манастира Тврдош, Винарије „Анђелић“, Винарије „Бркић“, Винограда „Нуић“, „Хепока“, Херцеговина продукта, Винарије „Маријановић“, „Царских вина“, Подрума „Андрија, „Рубиса“, Вина „Матић“, Винарије „Секуловић“, Винарије „Милас“, Винарије „Дабић“, Подрума „Вилинка“, Винарије „Домано“, Винарије „Читлук“ и Винарије „Шкегро“.

Они су се представили са око 60 различитих етикета жилавке чиме је Требиње,

тих дана, било вински регионални центар, а прошлогодишњи „Салон жилавке“, који је са додатним манифестацијама трајао три дана, пратило је више од 70 акредитованих новинара из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Италије и Велике Британије.

Овогодишњи Салон ће наставити са са промоцијом Требиња као крајње туристичке винске дестинације како би ова стара херцеговачка аутохтона сорта била још један од покретача туризма на тромеђи Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана