Nijemci u BiH otvaraju veliku fabriku

BiznisInfo
Nijemci u BiH otvaraju veliku fabriku

Kompanija “GS-Rama” traži smještaj za svoje zaposlenike na duži period u blizini lokacije nove tvornice koja je izgrađena u Prozoru-Rami.

“Tražimo udoban smještaj s potrebnim sadržajima za naše zaposlenike. Ako imate dostupan smještaj koji bi odgovarao našim potrebama, molimo vas da nas kontaktirate”, navodi se u zanimljivom oglasu iz ove kompanije.

Kako se ističe, potrebno je navesti koliko soba je dostupno te po mogućnosti poslati fotografije, a važno je da smještaj bude u blizini firme.

Tvornica “GS-Rama” će u svojim počecima prije svega raditi dijelove za firmu Liebherr, a nakon potpune realizacije isporuke narudžbi, tvornica će krenuti s radom za Knorr-Bremse i za Njemačke željeznice, piše BiznisInfo.ba.

Nakon toga uslijediće drugi projekti, ovisno o radnoj snazi. Tvornica bi na početku trebala biti dom za 100 radnika, a u punom kapacitetu za njih 250 do 300.

Ulaganja u “GS-Rama” su ogromna, iznos koji se spominje je i preko 40 miliona KM, a očekuje se i širenje kompleksa. Sve ovisi o radnoj snazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana