Nektar pivo niže uspjehe na tržištu Italije

G.S.
Nektar pivo niže uspjehe na tržištu Italije

Nektar pivo obožavano je i prepoznato među ljubiteljima dobrog piva u Italiji zbog čega Banjalučka pivara posljednjih godina niže uspjehe na tom prestižnom evropskom tržištu.

Predstavnici kompanije "PAROVEL GROUP " koja distribuira Nektar u Italiji su posjetili Banjalučku pivaru u srijedu, 10.04.2024. godine. Pored njih u posjetu je došao i cijeli autobus poddistributera, vlasnika kafića, restorana i lanaca maloprodaje sa Sjevera Italije, koji su željeli da dođu na sami izvor sa koga dolazi njihovo omiljeno pivo. U Banjalučkoj pivari srdačno su dočekali svoje partnere i nisu krili zadovoljstvo zbog uspjeha svog brenda u Italiji.

"Drago nam je kada vidimo da su u Italiji, već nekoliko godina, odlične reakcije potrošača na "Nektar" pivo i da se iz godine u godinu povećava broj ljubitelja našeg piva. Sva tržišta, na koja izvozimo, za nas su posebna  i uspeh Nektara u regionu nas jako raduje, ali nam je ipak uspeh postignut u Italiji najdraži - pogotovo jer je u pitanju zemlja sa izuzetno jakom scenom kraft piva. Rast prodaje "Nektara" na tržištu Italije najbolje govori o izuzetnom kvalitetu našeg piva, koje opstaje u tako jakoj konkurenciji", izjavio je Ilija Šetka, direktor Banjalučke pivare.

Banjalučka pivara se, u saradnji sa distributerom "PAROVEL GROUP", uspješno pozicionirala na italijanskom tržištu, pa je danas „Nektar"pivo u toj zemlji moguće naći u više stotina radnji I ugostiteljskih objekata u sjevernim regijama Italije: Friuli Venezia Giulia, Veneto, Lombardia, Emila-Romagna, Piemonte, Liguria. Pivara ima u planu širenje svog poslovanja i u druge regije Italije. Kvalitet Nektar piva je prepoznat u cijelom regionu te se dobar glas širi od Srbije, preko Crne Gore, Hrvatske, pa do Nemačke, Austrije, Slovenije i Italije, a u narednom periodu plan je da se proširi i na druga tržišta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana