Нектар пиво ниже успјехе на тржишту Италије

Г.С.
Нектар пиво ниже успјехе на тржишту Италије

Нектар пиво обожавано је и препознато међу љубитељима доброг пива у Италији због чега Бањалучка пивара посљедњих година ниже успјехе на том престижном европском тржишту.

Представници компаније "PAROVEL GROUP " која дистрибуира Нектар у Италији су посјетили Бањалучку пивару у сриједу, 10.04.2024. године. Поред њих у посјету је дошао и цијели аутобус поддистрибутера, власника кафића, ресторана и ланаца малопродаје са Сјевера Италије, који су жељели да дођу на сами извор са кога долази њихово омиљено пиво. У Бањалучкој пивари срдачно су дочекали своје партнере и нису крили задовољство због успјеха свог бренда у Италији.

"Драго нам је када видимо да су у Италији, већ неколико година, одличне реакције потрошача на "Нектар" пиво и да се из године у годину повећава број љубитеља нашег пива. Сва тржишта, на која извозимо, за нас су посебна  и успех Нектара у региону нас јако радује, али нам је ипак успех постигнут у Италији најдражи - поготово јер је у питању земља са изузетно јаком сценом крафт пива. Раст продаје "Нектара" на тржишту Италије најбоље говори о изузетном квалитету нашег пива, које опстаје у тако јакој конкуренцији", изјавио је Илија Шетка, директор Бањалучке пиваре.

Бањалучка пивара се, у сарадњи са дистрибутером "PAROVEL GROUP", успјешно позиционирала на италијанском тржишту, па је данас „Нектар"пиво у тој земљи могуће наћи у више стотина радњи И угоститељских објеката у сјеверним регијама Италије: Friuli Venezia Giulia, Veneto, Lombardia, Emila-Romagna, Piemonte, Liguria. Пивара има у плану ширење свог пословања и у друге регије Италије. Квалитет Нектар пива је препознат у цијелом региону те се добар глас шири од Србије, преко Црне Горе, Хрватске, па до Немачке, Аустрије, Словеније и Италије, а у наредном периоду план је да се прошири и на друга тржишта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана