Čajić negira napad u kafiću Mobil

Nebojša Tomašević
Čajić negira napad u kafiću Mobil

BANjALUKA - Dejan Čajić (24) zvani Čaja iz Banjaluke juče je u banjalučkom Osnovnom sudu pred sudijom Snježanom Kudrić negirao krivicu za nasilničko ponašanje i nedozvoljeno posjedovanje oružja, eksploziva ili eksplozivnih materija.

Čajića je za ova krivična djela optužilo banjalučko Okružno tužilaštvo zajedno sa Nebojšom Gligićem (21). Oni se terete da su 9. januara prošle godine, zajedno sa tada maloljetnim Draganom Rosićem u kafiću "Mobil" u banjalučkoj ulici Ivana Gorana Kovačića napali i vrijeđali konobaricu Alemu Čirkić, te napali vlasnika lokala Miladina Dragojevića, njegovu suprugu Smilju i kćerku Suzanu.

Toga dana Čajić je zajedno sa Gligićem i Rosićem u kafiću "Mobil" vrijeđao i psovao konobaricu Alemu Čirkić, jer nije željela da posluži piće Rosiću koji je bio pijan. Kada ih je vlasnik kafića Miladin Dragojević upozorio da to ne čine, oni su nastavili da lupaju inventar i gađaju konobaricu flašama. Potom su nasrnuli i na njega, njegovu suprugu i kćerku koje su se tu zadesile.

Rosić je u jednom trenutku konobarici zavrnuo ruku, a Dragojevića i njegovu suprugu poprskao je suzavcem, čime im je nanio teške tjelesne povrede. U optužnici je navedeno da je za to vrijeme Čajić izašao iz lokala i vratio se sa automatskom puškom, iz koje je ispred objekta, rafalno ispalio tri metka, a onda ušao u lokal i prijetio da će pobiti vlasnika i žene. Rosić je bio naoružan pištoljem, a sva trojica su pobjegli u trenutku kad su čuli policijske sirene.

Čajić se juče, izlazeći iz sudnice, obratio novinarima uz uvrede.

On iza sebe ima više krivičnih djela, tereti se za pokušaj ubistva i premlaćivanje banjalučkog kardiologa Nenada Dobrijevića.

Protiv Čajića je banjalučki Centar javne bezbjednosti juče Okružnom tužilaštvu podnio izvještaj koji ga tereti za učešće u tuči. Tim izvještajem obuhvaćen je i Dejan Kostić (20) zvani Dela. Oni su osumnjičeni da su 18. marta pretukli dvojicu snimatelja banjalučke Alternativne televizije.

Incident se dogodio u Gundulićevoj ulici, nedaleko od radnog mjesta snimatelja, a u sukobu su snimatelji prošli sa teškim tjelesnim povredama. Do obračuna je došlo oko 23.15 časova ispred radnje brze hrane "Piceta".

Čajić je juče u Osnovni sud doveden iz pritvora u kojem se nalazi od maja zbog učešća u obračunu od 24. aprila, u kojem je ubijen Nedeljko Ćulum (19), a sumnjiči se za pokušaj ubistva Jovana Jošila.

Uhapšen je 10. maja u okviru policijske akcije "Kasper" u banjalučkom naselju Petrićevac, a pritvor mu je produžen do 10. avgusta.

Pucnjava

Nezvanično, Čajić je policiji i poznanicima ispričao da je obračun 24. aprila započeo Jovan Jošilo, koji je vozeći džip prvi prošao pored vozila u kojem su bili on i Slaviša Ćulum, te Dejan Kostić i ubijeni Nedeljko Ćulum. Prema Čajićevim riječima, Jošilo je kod benzinske pumpe "Parma trend" zaustavio džip izašao i počeo da puca po njima.

Oni su, rekao je Čajić, uzvratili vatru, Jošilo je opet ušao u vozilo i pucao iz njega. Dok je prolazio pored automobila u kojem su bili Nedeljko Ćulum i Kostić, Ćulum je otvorio prozor i nešto mu rekao. Jošilo je, tvrdi Čajić, zapucao i pogodio ga u glavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana