Чајић негира напад у кафићу Мобил

Небојша Томашевић
Чајић негира напад у кафићу Мобил

БAЊAЛУКA - Дејан Чајић (24) звани Чаја из Бањалуке јуче је у бањалучком Основном суду пред судијом Сњежаном Кудрић негирао кривицу за насилничко понашање и недозвољено посједовање оружја, експлозива или експлозивних материја.

Чајића је за ова кривична дјела оптужило бањалучко Окружно тужилаштво заједно са Небојшом Глигићем (21). Они се терете да су 9. јануара прошле године, заједно са тада малољетним Драганом Росићем у кафићу "Мобил" у бањалучкој улици Ивана Горана Ковачића напали и вријеђали конобарицу Aлему Чиркић, те напали власника локала Миладина Драгојевића, његову супругу Смиљу и кћерку Сузану.

Тога дана Чајић је заједно са Глигићем и Росићем у кафићу "Мобил" вријеђао и псовао конобарицу Aлему Чиркић, јер није жељела да послужи пиће Росићу који је био пијан. Када их је власник кафића Миладин Драгојевић упозорио да то не чине, они су наставили да лупају инвентар и гађају конобарицу флашама. Потом су насрнули и на њега, његову супругу и кћерку које су се ту задесиле.

Росић је у једном тренутку конобарици заврнуо руку, а Драгојевића и његову супругу попрскао је сузавцем, чиме им је нанио тешке тјелесне повреде. У оптужници је наведено да је за то вријеме Чајић изашао из локала и вратио се са аутоматском пушком, из које је испред објекта, рафално испалио три метка, а онда ушао у локал и пријетио да ће побити власника и жене. Росић је био наоружан пиштољем, а сва тројица су побјегли у тренутку кад су чули полицијске сирене.

Чајић се јуче, излазећи из суднице, обратио новинарима уз увреде.

Он иза себе има више кривичних дјела, терети се за покушај убиства и премлаћивање бањалучког кардиолога Ненада Добријевића.

Против Чајића је бањалучки Центар јавне безбједности јуче Окружном тужилаштву поднио извјештај који га терети за учешће у тучи. Тим извјештајем обухваћен је и Дејан Костић (20) звани Дела. Они су осумњичени да су 18. марта претукли двојицу сниматеља бањалучке Aлтернативне телевизије.

Инцидент се догодио у Гундулићевој улици, недалеко од радног мјеста сниматеља, а у сукобу су сниматељи прошли са тешким тјелесним повредама. До обрачуна је дошло око 23.15 часова испред радње брзе хране "Пицета".

Чајић је јуче у Основни суд доведен из притвора у којем се налази од маја због учешћа у обрачуну од 24. априла, у којем је убијен Недељко Ћулум (19), а сумњичи се за покушај убиства Јована Јошила.

Ухапшен је 10. маја у оквиру полицијске акције "Каспер" у бањалучком насељу Петрићевац, а притвор му је продужен до 10. августа.

Пуцњава

Незванично, Чајић је полицији и познаницима испричао да је обрачун 24. априла започео Јован Јошило, који је возећи џип први прошао поред возила у којем су били он и Славиша Ћулум, те Дејан Костић и убијени Недељко Ћулум. Према Чајићевим ријечима, Јошило је код бензинске пумпе "Парма тренд" зауставио џип изашао и почео да пуца по њима.

Они су, рекао је Чајић, узвратили ватру, Јошило је опет ушао у возило и пуцао из њега. Док је пролазио поред аутомобила у којем су били Недељко Ћулум и Костић, Ћулум је отворио прозор и нешто му рекао. Јошило је, тврди Чајић, запуцао и погодио га у главу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана