Запалио BMW требињског привредника

Небојша Томашевић
Запалио BMW требињског привредника

Требиње - Павле Бодирога (18) из Требиња осумњичен је да је запалио BMW требињског привредника Васе Таране који је био паркиран на Тргу Петрал у Требињу, а ватра је захватила и “тојоту” која се налазила у близни, као и пољопривредну апотеку, чиме је причињена укупна штета од око 50.000 КМ.

Незванично сазнајемо да је Бодирога откривен захваљујући снимцима видео-надзора и прикупљеним доказима током истраге. Њега су снимиле камере оближњег пословног објекта, а на снимцима се види како аутомобил посипа бензином, а потом га потпаљује. Дим и ватру је примијетио Тарана и позвао ватрогасце, који су угасили пожар. Убрзо је стигла и полиција, која је обавила увиђај под надзором инспектора за противпожарну заштиту и утврђено је да је ријеч о паљевини.

Истрагом су прикупљени докази који указују на то да иза подметања пожара стоји Бодирога, који је, осим овога, на подручју Требиња запалио још четири аутомобила. Тарана, власник предузећа “Ауто-унион”, које се бави сервисирањем аутомобила и продајом ауто-дијелова, рекао је да Бодирогу не познаје и никада није имао сукобе са њим, те да не зна зашто му је запалио аутомобил.

- Први пут сада за њега чујем и на интернету и новинама сам прочитао да њега сумњиче за пожар. Он нема никаквог мотива да запали мој ауто, јер никада нисмо долазили у контакт, а ни са ким се нисам замјерио. Можда  је паљевину неко наручио ко зна из којих разлога, али не тврдим ништа - казао је Тарана и додао да је његов аутомобил био осигуран, те да још није размишљао да ли ће од осумњиченог тражити надокнаду штете.

Полицијска управа Требиње, наводећи иницијале, саопштила је да су Бодирогу пријавили Окружном тужилаштву због сумње да је починио оштећење и одузимање туђе ствари и изазивање опште опасности.

- На основу оперативних и истражних мјера, те прикупљених доказа, постоји сумња да је П. Б. 5. новембра намјерно изазвао пожар на аутомобилу BMW. Ватра је захватила још један ауто и продајни објекат, чиме је проузрокована штета од око 50.000 КМ. Против осумњиченог раније је поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Требињу који га терети за четири оштећења и одузимање туђе ствари - рекли су у полицији.

Бодирогу терете да је запалио возила двојице полицајаца и двојице радника Пореске управе. Сва четири аутомобила полио је бензином и запалио, а та кривична дјела је учинио од марта до почетка августа. Због ових паљевина Бодирога је ухапшен крајем новембра, а заједно с њим лисице на руке тада су стављене Неђи Шиповцу (32) из Требиња. Тада је код Шиповца полиција пронашла 500 грама ТНТ експлозива и пет детонаторских каписли, спорогорећи штапин и више мобилних телефона.

Начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета рекао је да се у овом случају не ради о пироманима, већ о организованој криминалној групи.

Ранија дјела

Павле Бодирога познат је полицији по кривичним дјелима, а иза решетака је завршио и у јуну због сумње да је палицом напао двојицу младића, пријетио им ножем, а потом вријеђао и бјежао од полицајаца.

Када је имао само 16 година, пријављен је због наношења тешких повреда, као и због крађе. Полиција је прошле године против њега поднијела извјештај због тешке крађе и због наношења повреда. Због посљедњег случаја, изречена му је васпитна мјера појачаног надзора социјалног старања, јер је у то вријеме већ био старији малољетник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана