Секретар Кошаркашког савеза РС пријављен да је сину незаконито набацио стан

nezavisne.com
Секретар Кошаркашког савеза РС пријављен да је сину незаконито набацио стан

Бањалука - Полиција је Тужилаштву пријавила Драгољуба Обрадовића (67) из Бањалуке, генералног секретара Кошаркашког савеза РС, и његовог сина Андреја (38), због сумње да су злоупотријебиили положај, као и Драгана Груловића (58), шефа Подручне јединице РУГИП-а Бањалука и радницу РУГИП-а Дорис Кременовић (41), које терете за несавјестан рад у служби.

Драгољуб се сумњичи да је без претходне сагласности надлежних органа савеза, са сином потписао уговор којим му је омогућио рјешавање стамбеног питања, лажно га представљајући као сарадника Савеза, што он није био.

Андреј је потписао и прихватио уговор, иако је знао да није сарадник савеза, а затим га судски неовјереног доставио надлежној подручној јединици Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, чиме је стекао противправну имовинску користи у износу од око 188.870 КМ, за колико је причињена штета Спортском савезу.  

Радници Подручне јединице РУГИП-а се сумњиче да су 22. фебруара 2016. године, супротно Правилнику о вођењу уложених уговора о откупу стамбених зграда и станова, потписали рјешење о упису права својине у књигу уложених уговора стамбених зграда и станова 1/1 у корист Андреја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана