Полиција на ногама због одбјеглог жестоког момка

nezavisne.com
Полиција на ногама због одбјеглог жестоког момка

Бијељина - Полиција трага за одбјеглим жестоким момком из Бијељине Златаном Ћуком (29), али и његовим оцем Бошком (62), јер су осумњичени да су у сриједу навече, у локалној кафани “Стара прича”, покушали убити суграђанина Рајка Перића (44).

Перић је у обрачуну највјероватније из пиштоља погођен у ногу, гдје има двије ране, те је пребачен у бијељински Дом здравља, чији су љекари потврдили да није животно угрожен.

Пуцњава је полицији пријављена у 20.22, а одиграла се у Улици Живојина Мишића, у кафани која ради у склопу тамошње старе жељезничке станице.

“Увиђајем, као и на основу оперативних и истражних мјера и радњи, полицајци су утврдили да су оружје употријебили З.Ћ. и Б.Ћ., а да је повријеђен Р.П.”, саопштила је јуче Споменка Ненић, портпарол ПУ Бијељина.

Након што је испаљено више метака, осумњичени су се дали у бјекство. Више извора потврдило је “Независним” да је полиција истог момента дигнута на ноге те да су бројне патроле почеле кружити градом. Укључене ротације и сирене биле су на све стране.

“Истовремено, на излазима из Бијељине стајала је полиција. Неки од полицајаца били су наоружани дугим цијевима. Контролисали су сваки ауто који је наилазио. Али, баш сваки! Провјеравали су ко су путници”, појашњава наш саговорник.

Полиција чешља више локација и улаже максималне напоре како би дошла до бјегунаца, што и не чуди ако се зна о коме је ријеч. Наиме, ово није прво бјекство Златана Ћука. Он је својевремено повезиван с још једним ватреним обрачуном, односно да је из аутоматске пушке, прије девет година, запуцао у кафићу “Фићо”, када су рањена тројица мушкараца, а затим и побјегао, али је касније ухваћен. Испаљено је тада више хитаца у кафић у којем је био већи број гостију. Вриједи напоменути да је власник тог кафића, како је тада објављено, ни мање ни више него у сриједу рањени Рајко Перић, што значи да прексиноћни обрачун, по свему судећи, вуче коријене из прошлости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана