Пецо тражи милион КМ одштете за душевни бол

Срна
Пецо тражи милион КМ одштете за душевни бол

Сарајево - Дарко Пецо, који је био ухапшен због сумње да планира терористички напад у Сарајеву, али је истрага против њега обустављена, затражио је милион КМ одштете за мјесец проведен у притвору.

На припремном рочишту пред Судом БиХ Пецо је рекао да су он и његова породица претрпјели огроман душевни бол.

- Ниједан новац не може ублажити моје боли. Ја сам обиљежен на сваком граничном прелазу у БиХ и без милион КМ не желим да причам. Ако треба, ићи ћу до Стразбура - казао је Пецо, који није пристао на одштету од 3.000 КМ, што су претходно најавили његов адвокат Сенад Дуповац и Правобранилаштво БиХ.

Дуповац је рекао да је његов брањеник незаконито лишен слободе, само зато што има браду и само зато што је два пута очев аутомобил паркирао пред Амбасаду Аустрије у Сарајеву.

- Само због имиџа што носи браду као умјетник, мој брањеник, који је из мијешаног брака, ухапшен је и осумњичен за тероризам. Лишен је слободе од маскираних особа с дугим цијевима, што је њему и његовој породици нанијело примарни страх. Неизвјесност, страх и забринутост трајали су мјесецима. Био је депресиван, немоћан, изгубљен и беспомоћан. Повријеђени су му част, углед и људско достојанство - рекао је Дуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана