Pad sa skele koban za radnike iz Čelinca

Nevena Bunić
Pad sa skele koban za radnike iz Čelinca

Banjaluka - Radnici Dobrivoje Topić (57) i Željko Kostić (52) iz Čelinca poginuli su prilikom pada sa skele gradilišta u banjalučkom naselju Novi Borik.

Tragedija se desila u petak oko 11 časova u ulici Veljka Mlađenovića, a prema nezvaničnim informacijama, radnici su stajali na dasci i izvlačili građu sa posljednjeg sprata. U jednom trenutku su pali sa visine od oko 15 metara i poginuli na licu mjesta. Nije poznato na koji način se daska odvojila i da li je pukla. Ubrzo nakon nesreće sigla je policija i ekipa hitne pomoći, ali radnici nisu davali znakove života.

Na mjestu tragedije u petak smo zatekli i neke od članova porodice stradalih koji od šoka nisu mogli da progovore.

Nastradali radnici bili su zaposleni u preduzeću “Led projekt”. Nakon nesreće, stigao je i direktor ove firme, ali nije želio davati izjave, kao ni okupljeni građevinski radnici.

Nezvanično saznajemo da je na izgradnji objekta bio zaposlen i sin jednog od nastradalih radnika. Njega je navodno otac spriječio da izvodi sporne radove, pa je umjesto mladića stao na skelu. Izvor “Glasa” je ispričao da je Dobrivoje Topić imao kćerku i sina, koji je završio Bogoslovski fakultet.

Uviđaj je obavila dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci Zorica Baroš, zajedno sa policijom. Prisutni su bili i inspektor zaštite na radu i specijalista sudske medicine Zavoda za sudsku medicinu RS.

- Prikupili smo sve tragove koji će pokazati pravi uzrok nesreće, a naložena je i obdukcija nastradalih koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS - naveli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Inspektor zaštite na radu bi trebalo da utvrdi da li su na gradilištu bile ispoštovane sve bezbjednosne i druge mjere, te kako i pod kojim uslovima su radili građevinci.

Stradanje dječaka

Nadomak ovog gradilišta nalazi se i zgrada u kojoj je prije tri mjeseca desetogodišnji dječak pao sa četvrtog sprata i poginuo. Mališan je preminuo na Poliklinici u Banjaluci jedan čas nakon nesreće. Kada je čula tragičnu vijest, njegova majka se objesila u blizini ove zdravstvene ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana