Okružno tužilaštvo Banjaluka: Uskoro rezultati naređenih vještačenja

Srna
Okružno tužilaštvo Banjaluka: Uskoro rezultati naređenih vještačenja

Banjaluka - Banjalučko Okružno javno tužilaštvo saopštilo je danas da i dalje, zajedno sa službenicima MUP-a Republike Srpske, preduzima sve potrebne radnje na utvrđivanju svih okolnosti smrti Davida Dragičevića iz Banjaluke, da se provjere obavljaju u različitim pravcima i da Tužilaštvo uskoro očekuje dostavljanje rezultata naređenih vještačenja.

U saopštenju se ističe da u radu na ovom predmetu učestvuje tim tužilaca koji zajedno sa policijskim službenicima vrše provjere određenih lica i njihova saslušavanja.

"Mediji, ali i cjelokupna javnost moraju imati razumijevanja i znati da Tužilaštvo obavlja svoju funkciju u skladu sa ustavom Republike Srpske i BiH i na osnovu zakona Republike Srpske i BiH, nezavisno je u svom radu i ne može donositi preuranjene zaključke pod pritiskom javnosti", navedeno je u saopštenju.

Iz ovog tužilaštva poručuju da će obavijestiti javnost po okončanju svih naloženih provjera i utvrđivanja pravno relevantnih činjenica u vezi sa okolnostima smrti Davida Dragičevića.

"Zbog velikog uznemirenja javnosti, ali i objavljivanja različitih informacija od medija i građana /putem internet portala i na društvenim mrežama/, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obavještava medije i javnost u Srpskoj i BiH da i dalje, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, preduzima sve potrebne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti smrti Davida Dragičevića, a nakon dostavljanja izvještaja o preduzetim radnjama i mjerama u vezi sa ovim slučajem", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana