Окружно тужилаштво Бањалука: Ускоро резултати наређених вјештачења

Срна
Окружно тужилаштво Бањалука: Ускоро резултати наређених вјештачења

Бањалука - Бањалучко Окружно јавно тужилаштво саопштило је данас да и даље, заједно са службеницима МУП-а Републике Српске, предузима све потребне радње на утврђивању свих околности смрти Давида Драгичевића из Бањалуке, да се провјере обављају у различитим правцима и да Тужилаштво ускоро очекује достављање резултата наређених вјештачења.

У саопштењу се истиче да у раду на овом предмету учествује тим тужилаца који заједно са полицијским службеницима врше провјере одређених лица и њихова саслушавања.

"Медији, али и цјелокупна јавност морају имати разумијевања и знати да Тужилаштво обавља своју функцију у складу са уставом Републике Српске и БиХ и на основу закона Републике Српске и БиХ, независно је у свом раду и не може доносити преурањене закључке под притиском јавности", наведено је у саопштењу.

Из овог тужилаштва поручују да ће обавијестити јавност по окончању свих наложених провјера и утврђивања правно релевантних чињеница у вези са околностима смрти Давида Драгичевића.

"Због великог узнемирења јавности, али и објављивања различитих информација од медија и грађана /путем интернет портала и на друштвеним мрежама/, Окружно јавно тужилаштво Бањалука обавјештава медије и јавност у Српској и БиХ да и даље, заједно са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, предузима све потребне радње и мјере на утврђивању свих околности смрти Давида Драгичевића, а након достављања извјештаја о предузетим радњама и мјерама у вези са овим случајем", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана