Младић с дрвета ухапшен због крађа

Срна
Младић с дрвета ухапшен због крађа

Добој, Теслић - Елдин Хорић (33) из Теслића, који је прије осам мјесеци с омчом око врата на дрвету сједио 22 сата, завршио је иза решетака због двије крађе које је починио у овом граду.

Он је ухапшен прије четири дана када су га припадници Полицијске станице Теслић уочили након крађе. Наиме, полицајац на дужности је угледао Хорића како носи картонску кутију и посумњао да је извршио провалу.

 ”Када му је полицајац казао да стане, он се дао у бијег и бацио кутију. Полицајац је поново наредио да стане, и он је то учинио. У кутији коју је одбацио пронађене су цигарете, и то већа количина”, каже наш извор.

Из Полицијске управе Добој је саопштено да ће све што је код њега пронађено бити враћено власницима.

“Извршеним прегледом околних објеката у Теслићу утврђено је да је наведено лице извршило провалу у трговински објекат, власништво П.П., одакле је отуђило већу количину цигарета”, саопштено је у ПУ Добој.

Током Хорићевог саслушања у полицији су дознали да је он претходно провалио и у угоститељски објекат у Теслићу, чији је власник Д.С., одакле је однио сав новац који је нашао, укупно 130 КМ.

Он је уз извјештај о извршеном кривичном дјелу предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој, а потом му је Основни суд Теслић одредио притвор због бојазни да ће наставити са вршењем кривичних дјела.

Хорић је почетком октобра прошле године био “звијезда дана” у медијима, јер се, пријетећи самоубиством, попео на дрво у парку у Теслићу, ставио омчу око врата и тако провео скоро 22 сата.

Он је тада цијелу ноћ провео на висини од десетак метара и на ниској температури, а преговарачи су морали да га држе будним јер, ако би заспао, пао би са гране, што би за њега било фатално.

Осим медијске пажње Хорић тада ништа друго није желио, увјеравали су у полицији, а Теслићем су кружиле гласине да је тражио рјешавање стамбеног питања, хеликоптер, те да предсједник РС Милорад Додик дође у Теслић.

Због његовог “перформанса” пола Теслића је било блокирано, а док су једни негодовали што му се придаје толики значај, други су сматрали да га није требало пустити да толико проведе на дрвету.

На изненађење преговарача Хорић, који има досије код теслићке полиције јер је осуђиван за тешке крађе и разбојништва, тада се сам спустио низ стабло, скинуо конопац и омчу коју је везао око врата.

  Хорић је лежао у КПЗ Фоча, а регистрован је наводно као душевни болесник. Након драме коју је својевремено приредио спекулисало се да би могао бити хоспитализован у специјализованој установи у Сокоцу, али се то није десило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана